Aftrap tour Nele Goossens EN NU?

Nele Goossens gaat op vrijdag 16/10 (20u) in première in OC De Djoelen, Oud-Turnhout met *En nu?* haar 4de onewomanshow.

Zolang je bezig blijft, gaat alles vanzelf. Je leeft in een rush en je hebt geen tijd om je vragen te stellen. Maar wat, beste mensen, als je daarna stil komt te staan? Wat als je, al was het maar voor even, gaat zitten en jezelf de vraag stelt … En nu?

Nele Goossens is gekend van Chris & Co (Kelly), Het Toneelhuis, Het Witte Paard, De Vaginamonologen en talloze andere producties. Haar cabaretvoorstellingen verenigen steeds het populaire met het artistieke. Met de haar eigen, tomeloze energie smijt Nele zich met ongemene virtuositeit in herkenbare bekentenissen, diepmenselijke bespiegelingen, genadeloze fileringen en grollige observaties - nooit zonder een kwinkslag, van de onomwonden schaterlach tot de stillere, sympathiekere glimlach. En prachtige muziek tussendoor.

Reportage: RTV Vandaag aanwezig tijdens repetitie


Aftrap tour Jelle Cleymans ALLEEN IN HET RUIME SOP

Met een weekje vertraging (ziekte) gaat Jelle Cleymans op zaterdag 26/9 (20u) in première in G.c. De Wouwer, Ravels met ALLEEN IN HET RUIME SOP, zijn allereerste solovoorstelling. Waar hij zich de voorbije 10 jaar veilig omsingeld wist door zijn groep muzikanten, staat Jelle er deze keer helemaal alleen voor. Zonder reddingsboei verwonderd in het kraaiennest. Via liederen en verhalen vertelt hij ons over loslaten en weer terugvinden. Of hoe de liefde altijd net dat tikkeltje sterker is.


Aftrap tour DE WERELD VAN BOBBEJAAN

Aftrap tour DE WERELD VAN BOBBEJAAN met Isabelle A, Guido Belcanto, Klaas Delrue.
Het Journaal tekende present op de try-out van DE WERELD VAN BOBBEJAAN in Hangar 3020 in Herent.
Isabelle A, Guido Belcanto, Klaas Delrue en 'The Bobbejaan All Stars' brengen een grandioze en hedendaagse ode aan de 10 jaar geleden overleden Bobbejaan Schoepen. 

VRT Journaalverslag: https://www.youtube.com/watch?v=Qo5e_vvyXw8&t=11s


RIET kondigt nieuwe single aan featuring Bart Peeters

RIET kondigt nieuwe single aan: "Er is iets", feat. Bart Peeters met Amel Serra Garcia op percussie. Een cover van het gelijknamige lied van Walter Verdin. 

Bart Peeters: “Toen ik op een veilige afstand zat te gitaarjammen met Riet in de corona-zon, bleek ze ook fan van “Er is iets”, een prachtige Belpop-klassieker uit 1980 van Walter Verdin. Haar stem gaf het nummer een nieuw elan, dat heb je als een glasheldere zangeres een mannennummer naar haar hand zet. Ik heb me lichtjes opgedrongen als gitarist en tweede stemzanger, het ging allemaal vanzelf, ik ben blij dat ik mee mocht doen.”

Er is iets: https://www.facebook.com/riet.muylaert/videos/10223221524670239

Vanaf 4/9 op Spotify. Nu al te horen op de radio. Vanaf 10/9 op de nieuwe plaat 'Aardbeien in januari'.

 


Steven van Gool verlaat De Bonanzas

Na 12 jaar zegt Steven van Gool vaarwel aan De Bonanzas. Hij zal zich voortaan volledig toeleggen op zijn andere artistieke projecten. Bedankt Steven voor al die mooie jaren, you will be missed. Kempenaar Simon Jacobs vervangt Steven, we heten hem van harte welkom als kersvers lid van De Bonanzas.
 

De Bonanzas:

Beste vrienden en -vriendinnen,

Met pijn in ons Bonanza-hart willen wij jullie laten weten dat Steven van Gool niet meer met ons het podium zal delen. Hij zal zich vanaf nu volledig toeleggen op zijn vele andere muzikale projecten.

Steven mag dan wel andere muzikale oorden opzoeken, hij blijft voor ons eeuwig een goeie vriend, een soulmate of gewoon een echte Bonanza. We hebben altijd geweten dat Stevens passie in zomerse melodieën en ritmes ligt en dat vooral de lokroep om zelf eigen muziek te creëren ooit tot keuzes zou moeten leiden. Nu dus. De corona-periode heeft deze beslissing praktisch vergemakkelijkt maar ze kwam daarom niet minder abrupt. We wensen Steven het aller-allerbeste toe en hopen dat jullie hem ook een warm hart blijven toedragen in al zijn artistieke bezigheden. Bedankt Steven voor de wonderbaarlijke reis door de sixties langs Vlaamse wegen. Voor de nostalgische momenten. Voor de humor en soms absurde momenten maar ook voor de kameraadschap en het vakmanschap.

Gelukkig kunnen we met fierheid en vol goede moed Simon Jacobs als kersverse Bonanza aan jullie voorstellen! Simon bezit het juiste kempische DNA om ons te vervoegen. Dat deed hij trouwens al eerder als vervanger maar nu dus als vast lid. Gedrevenheid en tomeloze inzet om mensen te entertainen, muzikaliteit en virtuositeit die door de aderen pompt en dit in combinatie met een flinke dosis humor en relativeringsvermogen: CHECK, CHECK, CHECK!

Welkom in de familie Simon!

We hopen jullie spoedig terug te mogen begroeten! U kan ervan op aan dat we voor jullie klaarstaan zodra die dekselse Covid-19 het ons toestaat.

Tot slot nog even een quote uit ons lijflied:

With a houseful of friends where the rainbow ends, how rich can a fellow be?
We’re the friendliest, fightingist, loving band that ever set foot in the promised land
And we're happier than them all.
That's why we call us Bonanzas!


Jelle Cleymans + Nigel Williams in het Fakkeltheater

Het Fakkeltheater heeft 'Een (groot) hart voor theatermakers in hartje Antwerpen' en stelt daarom vanaf 14 augustus t/m eind september de zalen gratis ter beschikking aan professionele artiesten en organisaties. Gedurende 6 weken zijn er verschillende exlusieve voorstellingen te zien.

Jelle Cleymans speelt op 10/9 + 11/9 (20u) SOLO in de Zwarte Zaal. Waar hij zich de voorbije 10 jaar veilig omsingeld wist door zijn muzikanten, staat hij er deze keer helemaal alleen voor. Via liederen en verhalen vertelt hij in ALLEEN IN HET RUIME SOP over loslaten en weer terugvinden.

Nigel Williams schrijft exclusief voor het Fakkeltheater de 'post-corona' comedyshow NIGEL WILLIAMS ONTSMET over de staat van ons 'zijn' na de recente maanden van onzekerheid, verwarring, nieuwe regels, bubbels en het verzet tegen racisme. Te zien op 5/9 + 12/9 (20u) in de Zwarte Zaal.

Tickets: www.fakkeltheater.be


Hoe zou het met Nele Goossens gaan?

Hoe zou het zijn voor Nele Goossens om 50 weken in quarantaine te zitten?
Ze heeft er een lied overgeschreven. Luister hier naar: Alles gaat goed !


De Bonanzas (Corona)trailer OLD TIME FAVOURITES

Alvast een klein voorsmaakje uit de nieuwe show "Old-time Favourites" waarin De Bonanzas af en toe ook een beetje buiten de lijntjes van de sixties durven kleuren. Het nummer Handle with care uit 1988 is daar een voorbeeld van. De sixtieshelden George Harrison, Bob Dylan en Roy Orbison bundelden hun krachten met Tom Petty en Jeff Lynne in hun supergroep The Traveling Wilburys.

 

https://www.facebook.com/DeBonanzas/videos/236861407589034/
 


Allereerste Nederlandstalige single van Tom Helsen

KUS ME, de allereerste Nederlandstalige single van Tom Helsen: https://youtu.be/Cjs6F6hikKo

Het album ZIN OM JE TOM HELSEN komt uit in het najaar.

 

 


Johan Verminnen - Coronadagen (Mooie dagen)

Muziek: Johan Verminnen - tekst: Tuupetegoare

Johan schreef hierover het volgende: "In Hansbeke is een vereniging van creatieve mensen, die zich ‘Tuupetegoare’ noemen. Zij vatten het plan op om Hansbeke op zondag 5 april om 11u te laten meezingen op de tonen van mijn lied ‘Mooie Dagen’, dat door hen tot 'Coronadagen' is herwerkt. Het zal vanop de kerktoren over het dorp schallen en wij zullen meezingen vanuit de open straatdeuren. Ik nam het lied op in de opnamestudio van de broers Bingé recht tegenover mijn deur. Hansbeke zal opleven onder het resultaat. We zullen de ellende van ons afzingen en ons een beetje meer verenigd voelen. Dat is voorlopig het beste vaccin tegen de pandemie!" 

 

Coronadagen: https://youtu.be/e2I8wS22Vuo