Morgen Beter

Morgen Beter, de nieuwe cd van Cleymans & Van Geel, vanaf 1 maart in de winkel en op tournee!
Première *Morgen beter*, zaterdag 2 maart (20u) @ De Werf - Aalst (uitverkocht)

Speeldata: zie agenda.

 

 


Nieuwe solovoorstelling Gwen Cresens

Gwen Cresens heeft een nieuwe solovoorstelling, Intothebox.

Hij vertelt en laat beelden zien uit de rijke geschiedenis van zijn instrument, het accordeon.

Gwen Cresens doorbreekt de genregrenzen, met een gezond gevoel voor tegendraadsheid en humor. Want de mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen. Into the box.

Accordeon: we hebben het allemaal al wel eens gehoord, maar het instrument heeft vele gezichten en vooral nog vele geheimen.

In een notendop: een Duits idee, gebaseerd op een 3000 jaar oud Chinees klankconcept, uitgewerkt door een Oostenrijker, geconcretiseerd in Parijs, geïndustrialiseerd in Italië en later gecommercialiseerd in Amerika, waar ze het ook wel eens hebben over de Squeezebox, kortweg the box.

Accordeon raakte al snel verspreid over de planeet en ging zich nestelen in 1001 culturen. In de klassieke muziek, de jazz, de Argentijnse tango, de Braziliaanse choro, opwindende Balkanmuziek, overbekende songs in de popmuziek.

Gwen Cresens gaat aan de slag met Bach, Adamo en Wannes Van de Velde, grasduint in het rijke Braziliaanse repertoire, herwerkt enkele parels uit de Franse filmmuziek die aanschurken tegen chanson en valse musette. Astor Piazzolla krijgt zoals steeds een ereplaats in het repertoire.

Bij elke wonderlijke compositie uit dit duizelingwekkende repertoire vertelt Gwen Cresens het unieke verhaal van het accordeon.

Intothebox is een muzikale vertelling gevoed met prachtige beelden van fotograaf Stef Van Alsenoy.

Trailer Intothebox: https://youtu.be/qt56gHDJ0R4?si=6fZDaYYr5yRzsriK


 


The Bonnie Blues vanaf nu exclusief te boeken bij Garifuna

Heuglijk nieuws, we verwelkomen met open armen The Bonnie Blues. 

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café chantant in de Seefhoek of een vaudeville-act uit een komische zwart-witfilm. The Andrew Sisters of The Mills Brothers, maar dan vol (on)bedoelde slapstick.

Laura Vanden Heede, Juno Kerstens en Nele Paelinck zingen alle drie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren 20 tot 50 – van slowfox en dansbare klassiekers tot puur cabaret.

The Bonnie Blues stond reeds op heel uiteenlopende podia in de Benelux, Duitsland en Zwitserland. Ze deden zelfs een uitstapje naar Benin. Ze deelden het podium met o.a. Bart Buls, Guy Swinnen, Roland, Jan Hautekiet, Walter Broes, Stef Kamil Carlens, Frank Vander Linden, Tine Reymer, … Voor de Radio 1 sessie rond Johnny Cash in OLT Rivierenhof speelden ze de rol van The Carter Sisters. Ook op Festival Dranouter, Labadoux Festival, De Roma, Maanrock, 24 UUR LIVE Sportpaleis, … brachten ze hun humoristische muziek.

Op dit moment zijn ze op tour met Jan De Smet en de Grote Luxe (met Les Guitares Magiques en Stoy Stoffelen).


Mooie woorden voor Riet zingt Liesbeth

Riet Muylaert zingt Liesbeth List.
Dit doet ze samen met haar muzikant Stefan Wellens en de strijkers van het SunSunSunOrchestra.

Pastorale (trailer): https://youtu.be/HgLaCsGd-Ac
Zonder liefde: https://youtu.be/EE7kj50UNuM

Over *Riet zingt Liesbeth*: 

“Wat een heerlijke voorstelling van Riet Muylaert. Op haar eigen, ontwapenende manier neemt Riet je mee door het leven en oeuvre van, voor mij, een van de grootste dames uit de Nederlandstalige muziekwereld.
Riet vertelt over het (vaak harde) leven van Liesbeth, maar ook over hoe zij Liesbeth ervaren heeft: haar 'kleine kantjes', haar grote hart. En voorstelling waarin Riet zich, met veel respect voor het origineel, de parels van List (en Shaffy) eigen maakt. Het is lachen, af en toe twee keer slikken, maar vooral: met een warme gloed rond je hart de theaterzaal verlaten.”
ANJA DAEMS, RADIO 2

“Wat een mooie voorstelling. Ik heb ze jaren geleden nog samen op een podium gezien toen Riet net begon en juist dat moment is het vertrekpunt van deze voorstelling. Op een mooie, subtiele, persoonlijke, geestige en ontroerende manier komen twee levens samen in muziek en verhalen die een spiegel zijn voor je eigen leven Dat voelde ik toen ik in de zaal zat en ik Riet met een weergaloos strijkkwartet door het repertoire en het leven van Liesbeth zag gaan en ook haar eigen werk aan bod liet komen. Ik ken weinig artiesten die in de persoonlijke vertelling zichzelf zo kunnen ontstijgen waardoor het verhaal veel groter wordt en moeiteloos samenvalt met deze tijd. Onze toekomst ligt in het verleden en ook in de muziek staan we op de schouders van onze voorouders. Riet geeft een stem aan dat verleden en zingt en vertelt het moeiteloos naar het hier-en-nu. Ik had het niet willen missen.” STEF BOS

“Riet beschrijft tijdens deze voorstelling de tijdloze elegantie van Liesbet List zonder te beseffen dat ze die elegantie minstens evenaart. | Stijlvol, intiem optreden, met gestaag opbouwende set. | Uitmuntend strijkersensemble dat haar ondersteund. | Een verhaallijn doorheen het programma dat boeit en dat Liesbeth List nader laat kennen, wat verrassend is.” PROGRAMMATOR GC DE ROUTE


Simsalabim - Het nieuwe stripconcert van Jan & Kim (trailer)

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar na zes lange jaren hebben de twee spitsbroeders hun handen (met die onverwoestbare talenten) weer in elkaar geslagen.

Als vanouds gaat JAN DE SMET aan de slag met zijn onuitputtelijke liedjesbron en groot instrumentarium en KIM DUCHATEAU met zijn ultrasnelle tekenpen en zotte ideeën om aan het einde van elk lied binnen een recordtijd een gloednieuwe originele Kim-tekening klaar te hebben. Niks in de handen, niks in de mouwen dus, iedereen kan op het grote scherm zien hoe ze dat klaarspelen. Het blijft wonderlijk hoe die twee schalkse kornuiten zichzelf en het publiek telkens weer weten te verrassen.

De échte tekeningen, gemaakt door Kim tijdens de voorstelling, kunnen op het einde van de voorstelling gewonnen worden door een tiental aanwezige kinderen;

Zeer geschikt voor 4+ met hun broertjes en zusjes en mama’s en papa’s en oma’s en opa’s en nonkels en tantes en neven en nichten …

 

Trailer: https://youtu.be/oCabDQlDkO4


Zilveren Schouderklop voor poppenspeler en meesterverteller Fred Delfgaauw

Zilveren Schouderklop voor poppenspeler en meesterverteller Fred Delfgaauw: 

https://www.destadgorinchem.nl/lokaal/kunst/935672/zilveren-schouderklop-van-gemeente-gorinchem-voor-fred-delfgaauw

Volgend seizoen speelt Fred Delfgaauw 2 voorstellingen in België: KING LEAR (met Ida van Dril & BROOS.

 

 


Barbara Dex viert 30 jaar op de planken met nieuwe plaat Dex in't groot

Barbara Dex staat 30 jaar op de planken en dat viert ze dit jaar met een nieuwe plaat. Op Dex in 't Groot, brengt ze Nederlandse klassiekers opnieuw tot leven door ze in een symfonisch jasje te steken.

Afgelopen zaterdag ging Dex in ’t groot mét een heus symfonieorkest in première in een uitverkochte Warande in Turnhout.  Op donderdag 27 april presenteert Barbara -opnieuw mét symfonisch orkest- dit bijzondere verjaardagsproject in cultuurcentrum Hasselt.

Dex in’t groot, een grootse Barbara.

Verslag RTV: https://rtv.be/artikels/barbara-dex-t-groot-met-symfonisch-orkest-a129859

 

 


Nele Goossens, eerbetoon aan Willeke Alberti

Spiegelbeeld, de nieuwe voorstelling van cabaretière/actrice Nele Goossens is op 2 maart in première gegaan en kon op bijzonder veel bijval rekenen.

Spiegelbeeld is een eerbetoon aan Willeke Alberti die meer dan 60 jaar op de planken staat als zangeres én actrice. Nele (ondersteund door 3 muzikanten) zingt niet alleen 20 liedjes, ze blikt in dit muziekprogramma ook terug op de carrière en het privéleven van Willeke Alberti. Komen onbekommerd aan bod: de prilste herinneringen aan haar vader Willy Alberti, haar jeugd in hartje Amsterdam, haar moederschap, de Gooise matras, ...

Spiegelbeeld, een eerlijk, emotioneel portret van een warme vrouw.

Regie: Jos Dom

Speeldata:

02/03 (14u) Scherpenheuvel-Zichem GC Den Egger (première)
27/03 (14u) Geel CC De Werft
11/05 (14u30) Willebroek Gemeentelijke Schouwburg
16/05 (14u) Lier CC De Mol 

 

 

 


Hommage Kris De Bruyne

In februari 2023 is het twee jaar geleden dat Kris De Bruyne ons in volle coronaperiode ontviel. We moesten die unieke artiest uitwuiven en herdenken in heel beperkte kring en dat stak omdat zijn vele fans die hij ontroerde, inspireerde en ja hoor ook vrolijk stemde niet op een echte en passende manier van hem afscheid konden nemen.

Om die reden wordt er in het voorjaar van 2023 een hommage georganiseerd voor Kris De Bruyne.

In eerste instantie is er de tournee (De Bruyne 't wordt tijd voor een) Prachtig nieuw lied met Jan De Smet, Mauro Pawlowski en Clara Cleymans. Muzikaal geruggesteund door topmuzikanten Stoy Stoffelen, Firmin Michiels, Jo Mahieu, Guido Op de Beeck, Dominique Vantomme.

Speeldata:
02/feb/23 (20u30) Herent GC De Wildeman (try-out)
03/feb/23 (20u15) Heusden-Zolder CC Muze (première)
04/feb/23 (20u00) Erpe-Mere Cultuurhuis EMotia
10/feb/23 (20u00) Puurs CC Binder
11/feb/23 (20u15) Turnhout Cultuurhuis de Warande
11/mrt/23 (20u00) Aalst Cultuurcentrum De Werf
17/mrt/23 (20u15) Mechelen Stadsschouwburg Mechelen
24/mrt/23 (20u00) Beernem OC De Kleine Beer
25/mrt/23 (20u00) Lier CC De Mol
18/apr/23 (20u00) Ninove CC De Plomblom
20/apr/23 (20u15) Beerse GC ’t Heilaar
03/mei/23 (20u00) Leuven 30CC/Schouwburg

Op 5 februari 2023 echter is er in de Roma te Antwerpen een ‘special’ met extra gasten. IJsbrand, Hanna De Bruyne (dochter van Kris), Jan De Wilde, Jan De Smet, Mauro Pawlowski, Lucas Van den Eynde, Wigbert, Neeka, Clara Cleymans, Klaas Delrue, en Selah Sue zullen hun parels kiezen uit het rijke repertoire van Kris De Bruyne. De uitmuntende band bestaat uit lievelingsmuzikanten en getrouwen Chris Peeters, Wigbert, Wouter Berlaen, Klaas De Somer en Michel Bisceglia. De muzikale leiding is in handen van Klaas De Somer (zoon van Kris en gerenommeerd drummer).

Omdat we Kris De Bruyne niet mogen vergeten.

 


NIEUWE VOORSTELLING: Perpetuum Mobile

Perpetuum Mobile, een gloednieuw theaterstuk met een glorieuze cast.

Vlaanderens meest bekende cabaretgroep komt na 5 jaar samen in de hoop hun gezelschap nieuw leven in te blazen nu een van de leden is gestorven. Maar is er nog genoeg gemeenschappelijke grond om iets nieuws op te bouwen? Zijn de wonden die in het verleden geslagen zijn niet te diep om te helen?

Perpetuum Mobile, een tragikomedie in 5 bedrijven over het faillissement van ambitie, faam, vriendschap en goede bedoelingen.

De regie is in handen van Jef Hoogmartens die, nadat hij in de tv-reeks Amateurs, de liefhebbers in de schijnwerpers zette, ditmaal professionals onder de loep neemt.

Perpetuum Mobile met Tine Embrechts, Peter Thyssen, Bert Verbeke & William Boeva.

Speeldata:

29/jan/23 20u00  Antwerpen Het Oude Badhuis (try-out)
01/feb/23 20u15  Merksem Schouwburg Noord (première)
03/feb/23 20u00  Puurs CC Binder
04/feb/23 20u00  Serskamp Cultureel centrum ’t Ankerpunt
08/feb/23 20u15  Sint-Truiden CC De Bogaard – Schouwburg
09/feb/23 20u00  Scherpenheuvel-Zichem Den Egger
11/feb/23 20u15  Tienen CC De Kruisboog
16/feb/23 20u00  Diksmuide CC Kruispunt
17/feb/23 20u15  Beringen Casino Beringen
18/feb/23 20u00  Wielsbeke OC Leieland
24/feb/23 20u00  Vichte - Anzegem De Stringe
25/feb/23 20u30  Maldegem CC Den Hoogen Pad
03/mrt/23 20u15 Temse Theaterzaal Roxy
04/mrt/23 20u00  Wingene CC De Wissel
09/mrt/23 20u00  Linkebeek GC De Moelie
10/mrt/23 20u00  Sint-Gillis-Waas Gemeenschapscentrum De Route
11/mrt/23 20u00  Wervik GC Forum
15/mrt/23 20u00  Kuurne Kubox
17/mrt/23 20u00  Ravels GC De Wouwer
18/mrt/23 20u15  Dessel Tabloo bezoekerscentrum
23/mrt/23 20u00  Wezembeek-Oppem GC de Kam
31/mrt/23 20u00  Erpe-Mere Cultuurhuis EMotia

 

(c) foto Benny De Grove