Een Zomer vol Plezier met Gratis Openlucht Comedy

02/07 Joost Van Hyfte, Scherpenheuvel ROBtv-Vertelling

02/07 Raf Coppens, Putte Verklapt RTV-TV PLUS

03/07 Nigel Williams, Oudsbergen TVL-Vertelling

09/07 Thomas Smith, Turnhout Verklapt RTV-TV PLUS

10/07 Piv Huvluv, Hamont-Achel TVL-vertelling

15/07 Joost Van Hyfte, Lint ATV-Vertelling

16/07 Steven Goegebeur, Geel Verklapt RTV-TV PLUS

17/07 Steven Goegebeur, Kinrooi TVL-Vertelling

18/07 Joost Van Hyfte, Buggenhout TVO-Vertelling

22/07 Steven Goegebeur, Wommelgem ATV-Vertelling

23/07 Erhan Demirci, Puurs St-Amands Verklapt RTV-TV PLUS

25/07 Steven Goegebeur, Lebbeke TVO-Vertelling

29/07 Raf Coppens, Hemiksem ATV-Vertelling

30/07 An Nelissen, Retie Verklapt RTV-TV PLUS

31/07 Nele Goossens, Nieuwerkerken TVL-Vertelling

01/08 Nele Goossens, Dendermonde TVO-Vertelling

06/08 Raf Coppens, Aarschot ROBtv-Vertelling

06/08 Yannick Noben, Westerlo Verklapt RTV-TV PLUS

07/08 Joost Van Hyfte, Gingelom TVL-Vertelling

08/08 Raf Coppens, Stekene TVO-Vertelling

13/08 Nele Goossens, Tremelo ROBtv-Vertelling

13/08 Jan Linssen, Berlaar Verklapt RTV-TV PLUS

14/08 Raf Coppens, Peer TVL-Vertelling

19/08 Nigel Williams, Brecht ATV-Vertelling

20/08 Koen Dewulf, Heist-op-den-Berg Verklapt RTV-TV PLUS

29/08 Nigel Williams, Erpe-Mere TVO-Vertelling

 

Gratis zomeroptredens om 20:00.

Bij slecht weer is er een binnenlocatie.

Vergeet niet je eigen stoeltje mee te nemen!

 

#Verklapt #ATV-Vertellingen #TVL-Vertellingen # ROBtv-Vertellingen #TVO-Vertellingen


VRT Bigband & Frank Mercelis brengen hommage aan Charles Aznavour

VRT Bigband en Frank Mercelis werken aan een nieuw project, een hommage aan Charles Aznavour, die dit jaar 100 jaar zou geworden zijn.

Op 31 mei (20:30) try-outen ze deze voorstelling een eerste keer in de Mark Liebrecht Schouwburg, Mortsel.

Charles Aznavour, één van ‘s werelds grootste entertainers met een palmares van meer dan 1300 chansons, is niet weg te denken uit de muziekgeschiedenis. In mei zou hij 100 jaar geworden zijn. Deze herdenking is voor Frank Mercelis en de VRT Bigband dé gelegenheid om de handen in elkaar te slaan en de grootmeester opnieuw in de schijnwerper te zetten!

Tickets: https://tickets.mortsel.be/.../Frank-Mercelis-VRT-Bigband...

Speelperiode: september - december 2024


Morgen Beter vanaf vandaag ook verkrijgbaar op vinyl

Het nieuwe album *Morgen Beter* van Cleymans & Van Geel is vanaf nu ook verkrijgbaar op vinyl!

Bestellen kan via deze link: https://themusicstore.be/product/cleymans-van-geel-morgen-beter-lp/

De theatertour loopt nog tot einde mei door, vanaf juni start de festivalzomer.

Speeldata: zie AGENDA

 


Riet brengt een ode aan Yasmine in het tv-programma *Ik vraag het aan*

Riet was deze week te gast bij het tv-programma (VRT) *Ik vraag het aan*en bracht er een ontroerende versie van *Ik was zo graag bij jou* gebleven, van Yasmine: https://youtu.be/Bmyb8ohP4SQ?si=lnGL_EdH8Qz3qnJp

De reacties op haar passage waren overdonderend. Het filmpje werd op haar Facebookpagina al meer dan 1,4 duizend keer geliket.


De cd 'Riet zingt Liesbeth (List)' is er

Hier is ie dan!

De cd “RIET zingt LIESBETH”, samen met SunSunSun String Orchestra.

Een ode aan Liesbeth List.

Voor wie graag een cd wil bestellen, mail naar info@rietmusic.be.

 

 

 


Morgen Beter

Morgen Beter, de nieuwe cd van Cleymans & Van Geel, vanaf 1 maart in de winkel en op tournee!
Première *Morgen beter*, zaterdag 2 maart (20u) @ De Werf - Aalst (uitverkocht)

Speeldata: zie agenda.

 

 


Nieuwe solovoorstelling Gwen Cresens

Gwen Cresens heeft een nieuwe solovoorstelling, Intothebox.

Hij vertelt en laat beelden zien uit de rijke geschiedenis van zijn instrument, het accordeon.

Gwen Cresens doorbreekt de genregrenzen, met een gezond gevoel voor tegendraadsheid en humor. Want de mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen. Into the box.

Accordeon: we hebben het allemaal al wel eens gehoord, maar het instrument heeft vele gezichten en vooral nog vele geheimen.

In een notendop: een Duits idee, gebaseerd op een 3000 jaar oud Chinees klankconcept, uitgewerkt door een Oostenrijker, geconcretiseerd in Parijs, geïndustrialiseerd in Italië en later gecommercialiseerd in Amerika, waar ze het ook wel eens hebben over de Squeezebox, kortweg the box.

Accordeon raakte al snel verspreid over de planeet en ging zich nestelen in 1001 culturen. In de klassieke muziek, de jazz, de Argentijnse tango, de Braziliaanse choro, opwindende Balkanmuziek, overbekende songs in de popmuziek.

Gwen Cresens gaat aan de slag met Bach, Adamo en Wannes Van de Velde, grasduint in het rijke Braziliaanse repertoire, herwerkt enkele parels uit de Franse filmmuziek die aanschurken tegen chanson en valse musette. Astor Piazzolla krijgt zoals steeds een ereplaats in het repertoire.

Bij elke wonderlijke compositie uit dit duizelingwekkende repertoire vertelt Gwen Cresens het unieke verhaal van het accordeon.

Intothebox is een muzikale vertelling gevoed met prachtige beelden van fotograaf Stef Van Alsenoy.

Trailer Intothebox: https://youtu.be/qt56gHDJ0R4?si=6fZDaYYr5yRzsriK


 


The Bonnie Blues vanaf nu exclusief te boeken bij Garifuna

Heuglijk nieuws, we verwelkomen met open armen The Bonnie Blues. 

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café chantant in de Seefhoek of een vaudeville-act uit een komische zwart-witfilm. The Andrew Sisters of The Mills Brothers, maar dan vol (on)bedoelde slapstick.

Laura Vanden Heede, Juno Kerstens en Nele Paelinck zingen alle drie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren 20 tot 50 – van slowfox en dansbare klassiekers tot puur cabaret.

The Bonnie Blues stond reeds op heel uiteenlopende podia in de Benelux, Duitsland en Zwitserland. Ze deden zelfs een uitstapje naar Benin. Ze deelden het podium met o.a. Bart Buls, Guy Swinnen, Roland, Jan Hautekiet, Walter Broes, Stef Kamil Carlens, Frank Vander Linden, Tine Reymer, … Voor de Radio 1 sessie rond Johnny Cash in OLT Rivierenhof speelden ze de rol van The Carter Sisters. Ook op Festival Dranouter, Labadoux Festival, De Roma, Maanrock, 24 UUR LIVE Sportpaleis, … brachten ze hun humoristische muziek.

Op dit moment zijn ze op tour met Jan De Smet en de Grote Luxe (met Les Guitares Magiques en Stoy Stoffelen).


Mooie woorden voor Riet zingt Liesbeth

Riet Muylaert zingt Liesbeth List.
Dit doet ze samen met haar muzikant Stefan Wellens en de strijkers van het SunSunSunOrchestra.

Pastorale (trailer): https://youtu.be/HgLaCsGd-Ac
Zonder liefde: https://youtu.be/EE7kj50UNuM

Over *Riet zingt Liesbeth*: 

“Wat een heerlijke voorstelling van Riet Muylaert. Op haar eigen, ontwapenende manier neemt Riet je mee door het leven en oeuvre van, voor mij, een van de grootste dames uit de Nederlandstalige muziekwereld.
Riet vertelt over het (vaak harde) leven van Liesbeth, maar ook over hoe zij Liesbeth ervaren heeft: haar 'kleine kantjes', haar grote hart. En voorstelling waarin Riet zich, met veel respect voor het origineel, de parels van List (en Shaffy) eigen maakt. Het is lachen, af en toe twee keer slikken, maar vooral: met een warme gloed rond je hart de theaterzaal verlaten.”
ANJA DAEMS, RADIO 2

“Wat een mooie voorstelling. Ik heb ze jaren geleden nog samen op een podium gezien toen Riet net begon en juist dat moment is het vertrekpunt van deze voorstelling. Op een mooie, subtiele, persoonlijke, geestige en ontroerende manier komen twee levens samen in muziek en verhalen die een spiegel zijn voor je eigen leven Dat voelde ik toen ik in de zaal zat en ik Riet met een weergaloos strijkkwartet door het repertoire en het leven van Liesbeth zag gaan en ook haar eigen werk aan bod liet komen. Ik ken weinig artiesten die in de persoonlijke vertelling zichzelf zo kunnen ontstijgen waardoor het verhaal veel groter wordt en moeiteloos samenvalt met deze tijd. Onze toekomst ligt in het verleden en ook in de muziek staan we op de schouders van onze voorouders. Riet geeft een stem aan dat verleden en zingt en vertelt het moeiteloos naar het hier-en-nu. Ik had het niet willen missen.” STEF BOS

“Riet beschrijft tijdens deze voorstelling de tijdloze elegantie van Liesbet List zonder te beseffen dat ze die elegantie minstens evenaart. | Stijlvol, intiem optreden, met gestaag opbouwende set. | Uitmuntend strijkersensemble dat haar ondersteund. | Een verhaallijn doorheen het programma dat boeit en dat Liesbeth List nader laat kennen, wat verrassend is.” PROGRAMMATOR GC DE ROUTE


Simsalabim - Het nieuwe stripconcert van Jan & Kim (trailer)

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar na zes lange jaren hebben de twee spitsbroeders hun handen (met die onverwoestbare talenten) weer in elkaar geslagen.

Als vanouds gaat JAN DE SMET aan de slag met zijn onuitputtelijke liedjesbron en groot instrumentarium en KIM DUCHATEAU met zijn ultrasnelle tekenpen en zotte ideeën om aan het einde van elk lied binnen een recordtijd een gloednieuwe originele Kim-tekening klaar te hebben. Niks in de handen, niks in de mouwen dus, iedereen kan op het grote scherm zien hoe ze dat klaarspelen. Het blijft wonderlijk hoe die twee schalkse kornuiten zichzelf en het publiek telkens weer weten te verrassen.

De échte tekeningen, gemaakt door Kim tijdens de voorstelling, kunnen op het einde van de voorstelling gewonnen worden door een tiental aanwezige kinderen;

Zeer geschikt voor 4+ met hun broertjes en zusjes en mama’s en papa’s en oma’s en opa’s en nonkels en tantes en neven en nichten …

 

Trailer: https://youtu.be/oCabDQlDkO4