Het is maar om te lachen

In 2017 staat Bert Kruismans 20 jaar op de planken. De daarbij horende nostalgie ziet hij evenwel gecounterd door de vaststelling dat heel wat van de dingen die hij de afgelopen decennia aankaartte bij wijze van grap, ondertussen realiteit zijn geworden. Een voorbeeldje slechts: in 2004 lachte Bert met het fenomeen “inburgeringstest” in “België Voor Beginners”. Maar inmiddels is dat een heet politiek hangijzer. Met andere woorden: de nar is ingehaald door de realiteit. Of de nar is veranderd in Nostradamus en dat zit hem behoorlijk dwars. Daarom wordt deze show niet zomaar een terugblik, maar een update. Bovendien wil Bert zijn ongewild voorspellerstalent ook ten dienste van zijn publiek stellen en hen een blik gunnen op hun toekomst. Al hoort daar ook een waarschuwing bij: “Het is maar om te lachen.”

Bert Kruismans begon zijn carrière als tekstschrijver voor comedy op radio en televisie. In 1997 stapte hij zelf op de planken en maakte samen met o.a. Nigel Williams, Raf Coppens, Alex Agnew, deel uit van het selecte groepje pioniers van de stand-upcomedy in Vlaanderen. De afgelopen 20 jaar maakte hij samen met zijn vaste regisseur en schrijfpartner Peter Perceval 9 soloshows waarmee hij een vaste en zeer ruime schare fans verzamelde, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Hij bekijkt in zijn shows de gebeurtenissen graag vanuit het perspectief van mensen die anders nooit een stem krijgen. Want niets is zo grappig en herkenbaar als gewoon gezond verstand.

Of zoals De Standaard al eens schreef: “Bert Kruismans doet het publiek lachen met zichzelf, met de rare gewoonten en gedragingen (...) Daarmee stapt hij in de voetsporen van de grote Nederlandse komiek Youp Van ’t Hek”.

 

www.kruismans.com

 

 

 

MET

Bert Kruismans

Bert Kruismans & Peter Perceval - tekst
Peter Perceval - regie

SOCIAL MEDIA